hits

Jåblom Bakst

www.jaablombakst.blogg.no

UKENS MARSIPANKAKER

 • Skrevet 24.06.2017 klokka 21:57
 • Kategori: SELSKAP
 

BRYLLUPSKAKE 3. ETASJER DIAMANT MØNSTER

 • Skrevet 24.06.2017 klokka 21:52
 • Kategori: BRYLLUP


Innholdet i kaken var: Sjokoladekake, bringebærkreM, sjokoladesmørkrem.

Trukket med fondant.  #jåblombakst #kaker #baking #helenorgebaker #dåpskake #fondant

 

BRYLLUPSKAKE 3. ETASJER RUFFLES

 • Skrevet 24.06.2017 klokka 21:47
 • Kategori: BRYLLUP

Innholdet i kaken var: Glutenfri sjokoladekake, salt karamellsmørkrem, jordbærkrem, bringebærkrem.

Trukket med marsipan og fondant.  #jåblombakst #kaker #baking #helenorgebaker #bryllup #fondant

DÅPSKAKE TIL VILDEInnholdet i kaken var: Vaniljekake, jordbærkrem, sjokoladesmørkrem.

Trukket med fondant.  

- Tove

#jåblombakst #kaker #baking #helenorgebaker #dåpskake #fondant

DÅPSKAKE TIL VEBJØRN

Innholdet i kaken var: Vaniljekake, jordbærkrem, sjokoladesmørkrem.

Trukket med fondant.  

- Tove

#jåblombakst #kaker #baking #helenorgebaker #dåpskake #fondant

DÅPSKAKE TIL JARL

 

GRATULERER MED DAGEN CINDY

 • Skrevet 10.06.2017 klokka 13:51
 • Kategori: SELSKAP

 

NYBEGYNNER TIPS

 • Skrevet 05.06.2017 klokka 21:43
 • Kategori: BLOGG


 

Lenge har jeg tenkt å poste et innlegg med tips til nybegynnere, og det skal jeg prøve å gjøre så godt jeg kan. Viktig å huske på at dette er mine tips, da jeg er selvlært og ikke alle i kakebakeverden gjør det på samme måte, for det er utallige måter å gjøre ting på. Dette er hva jeg har funnet ut er lurt å gjøre, og å ikke gjøre..

Fondant vs marsipan.
Dette er noe som stadig vekker diskusjon blant kakebakere. Noen sverger til det ene og noen til det andre. Jeg har alltid likt bedre marsipan, men nå begynner jeg å like fondant bedre. Men fondant liker jeg best å jobbe med, pga den er så elastiske. 
Fondant er også allergivennelig siden det ikke inneholder nøtter slik som marsipan. Men når det gjelder smak, er det bare smak og behag. For eksempel syns jeg en bløtkake med vanlig krem er best med marsipan. Mens en sjokoladekake liker jeg best med fondant.
Når det er sagt, er det 2 ting som er viktig å vite om fondant for en nybegynner.
1. Når man bruker fondant, må man bruke melis og IKKE mel når man elter, knar inn farge eller modellerer. Bruker du mel blir fondanten seig og klissete. Til marsipan derimot kan du bruke mel eller maizenna.
2. Fondant reagerer med kremfløte, så krem av kremfløte funker dårlig under fondant. Når jeg bruker fondant til å trekke kakene mine, smører jeg opp kaken med smørkrem. Også når jeg har krem fyll så lager jeg en dik rundt, så krem fyllet ikke tyter ut på sidene.
Utstyr
Når man er nybegynner er det ikke mye utstyr man MÅ ha, men noen ting kunne jeg virkelig ikke klart meg uten.
1. Smoother


Dette BURDE man ha for å få lokket på kakene til  bli jevne og fine. Har du det ikke kan du fint bruke hendene, men når du først har prøvd en smoother, så går man ikke tilbake igjen.

2. Farge

Konditorfarge fra butikken er det VÆRSTE du kan bruke. Fargene blir ikke fine og blander du det i fondant, blir fondanten klissete og ekkel fordi du tilsetter væske.
Disse fargene fra Wilton er pastafarger og er tykke som gele i konsistensen og veldig konsentrert. Fondanten blir ikke klissete og du trenger knapt en dråpe for å få en fin farge. Du kan også farge smørkrem og andre kremer med disse. Husk at de setter fort farge, så lurt å bruke hansker om man skal farge fondant eller marsipan.

Hvordan gjør vi det?
For å trekke en kake med fondant, og få det til å se fint ut, er det viktig å vite hvordan vi setter sammen en kake, og hvordan vi smører den opp FØR vi trekker den. Kaken må være jevn både på toppen og kantene. Kaker som blir smørt opp med smørkrem legger jeg i fryseren i noen minutter så smørkremen får stivnet litt. Når man da smoother den på kantene får man mye finere og rettere kanter.

Smørkrem

For å få en luftig smørkrem, er det viktig at smøret er romtempert. Har du glemt å ta ut smøret i forkant, kan du varme den i mikrobølgeren i noen få sekunder. Smøret skal være mykt men ikke rennende. Start med å piske smøret med en K visp i ca.5 minutter, til det blir helt hvitt. Grunnen er at du vil ha mest mulig luft inn i røren. Ellers vil det bare smake smør. Husk å skrap ned på sidene så alt blir mikset sammen. Tilsett da melis i puljer og på lav hastighet så du ikke risikerer å få en sky i ansiktet.
Etter hvert kan du øke hastigheten til det høyeste når alt er blandet godt sammen, tilsett da gjerne smeltet sjokolade eller andre smaker du vil ha i smørkremen din. Smørkremer kan også fryses over lengre tid.

Håper dette innlegget hjalp litt, er det noen som lurer på noe så spør gjerne i kommentarfeltet så skal jeg svare så godt jeg kan.

- Tove

Steder man får kjøpt utstyr og diverse
Cacas
Kakeboksen
Kakebua

Slikkepott

SURPRISE KAKE

 • Skrevet 05.06.2017 klokka 18:33
 • Kategori: SELSKAP
Jeg fikk en utfordring av en kar som ville kjøpe en liten gave og spurte om jeg ville bake en kake som et påske egg og legge gaven inni egget. Og da kom jeg på å lage det med sjokoladebunn med Stratos smørkrem. Og den ble fraktet helt til Bergen :)

#jåblombakst #helenorgebaker #baking #kaker #påskeegg #fondant

DÅPSKAKE TIL AMANDA
Innholdet i kaken var: Vaniljekake, salt karamellsaus, sjokolade/salt karamellsmørkrem.

Trukket med fondant.  

Tusen takk, Karen for at jeg fikk lage denne kaken til Amanda.

- Tove

#jåblombakst #kaker #baking #helenorgebaker #dåpskake #fondant

DÅPSKAKE TIL MATHEO

Innholdet i kaken var: Sjokoladekake, bringebærkrem, sjokoladesmørkrem.

Trukket med fondant.  

Tusen takk, Irmelin for at jeg fikk lage denne kaken til Matheo.

- Tove

#jåblombakst #helenorgebaker #sjokoladekake #kaker #baking #dåpskake

 

Tove Risanger

Jåblom Bakst er et hjemmekonditori som lager cupcakes og kaker til alle anledninger. For bestilling, send gjerne en melding på Facebook . Jeg holder til på Bleikemyr i Haugesund. Cupcake vognen min står på parkeringsplassen på Karmsundgata Senteret/Meny. Lørdag 12-18 Søndag 13-18 Registrert hos Mattilsynet Org nr: 917068372 Alle priser er inkludert mva

Siste innlegg

Bloggdesign