hits

Jblom Bakst AS

www.jaablombakst.blogg.no

UKENS MARSIPANKAKER

  • Skrevet 24.06.2017 klokka 21:57
  • Kategori: SELSKAP




 

BRYLLUPSKAKE 3. ETASJER DIAMANT MNSTER

  • Skrevet 24.06.2017 klokka 21:52
  • Kategori: BRYLLUP


Innholdet i kaken var: Sjokoladekake, bringebrkreM, sjokoladesmrkrem.

Trukket med fondant.  



#jblombakst #kaker #baking #helenorgebaker #dpskake #fondant

 

BRYLLUPSKAKE 3. ETASJER RUFFLES

  • Skrevet 24.06.2017 klokka 21:47
  • Kategori: BRYLLUP

Innholdet i kaken var: Glutenfri sjokoladekake, salt karamellsmrkrem, jordbrkrem, bringebrkrem.

Trukket med marsipan og fondant.  



#jblombakst #kaker #baking #helenorgebaker #bryllup #fondant

DPSKAKE TIL VILDE



Innholdet i kaken var: Vaniljekake, jordbrkrem, sjokoladesmrkrem.

Trukket med fondant.  

- Tove

#jblombakst #kaker #baking #helenorgebaker #dpskake #fondant

DPSKAKE TIL VEBJRN

Innholdet i kaken var: Vaniljekake, jordbrkrem, sjokoladesmrkrem.

Trukket med fondant.  

- Tove

#jblombakst #kaker #baking #helenorgebaker #dpskake #fondant

DPSKAKE TIL JARL





 

GRATULERER MED DAGEN CINDY

  • Skrevet 10.06.2017 klokka 13:51
  • Kategori: SELSKAP





 

NYBEGYNNER TIPS

  • Skrevet 05.06.2017 klokka 21:43
  • Kategori: BLOGG


 

Lenge har jeg tenkt poste et innlegg med tips til nybegynnere, og det skal jeg prve gjre s godt jeg kan. Viktig huske p at dette er mine tips, da jeg er selvlrt og ikke alle i kakebakeverden gjr det p samme mte, for det er utallige mter gjre ting p. Dette er hva jeg har funnet ut er lurt gjre, og ikke gjre..

Fondant vs marsipan.
Dette er noe som stadig vekker diskusjon blant kakebakere. Noen sverger til det ene og noen til det andre. Jeg har alltid likt bedre marsipan, men n begynner jeg like fondant bedre. Men fondant liker jeg best jobbe med, pga den er s elastiske. 
Fondant er ogs allergivennelig siden det ikke inneholder ntter slik som marsipan. Men nr det gjelder smak, er det bare smak og behag. For eksempel syns jeg en bltkake med vanlig krem er best med marsipan. Mens en sjokoladekake liker jeg best med fondant.
Nr det er sagt, er det 2 ting som er viktig vite om fondant for en nybegynner.
1. Nr man bruker fondant, m man bruke melis og IKKE mel nr man elter, knar inn farge eller modellerer. Bruker du mel blir fondanten seig og klissete. Til marsipan derimot kan du bruke mel eller maizenna.
2. Fondant reagerer med kremflte, s krem av kremflte funker drlig under fondant. Nr jeg bruker fondant til trekke kakene mine, smrer jeg opp kaken med smrkrem. Ogs nr jeg har krem fyll s lager jeg en dik rundt, s krem fyllet ikke tyter ut p sidene.
Utstyr
Nr man er nybegynner er det ikke mye utstyr man M ha, men noen ting kunne jeg virkelig ikke klart meg uten.
1. Smoother


Dette BURDE man ha for f lokket p kakene til  bli jevne og fine. Har du det ikke kan du fint bruke hendene, men nr du frst har prvd en smoother, s gr man ikke tilbake igjen.

2. Farge

Konditorfarge fra butikken er det VRSTE du kan bruke. Fargene blir ikke fine og blander du det i fondant, blir fondanten klissete og ekkel fordi du tilsetter vske.
Disse fargene fra Wilton er pastafarger og er tykke som gele i konsistensen og veldig konsentrert. Fondanten blir ikke klissete og du trenger knapt en drpe for f en fin farge. Du kan ogs farge smrkrem og andre kremer med disse. Husk at de setter fort farge, s lurt bruke hansker om man skal farge fondant eller marsipan.

Hvordan gjr vi det?
For trekke en kake med fondant, og f det til se fint ut, er det viktig vite hvordan vi setter sammen en kake, og hvordan vi smrer den opp FR vi trekker den. Kaken m vre jevn bde p toppen og kantene. Kaker som blir smrt opp med smrkrem legger jeg i fryseren i noen minutter s smrkremen fr stivnet litt. Nr man da smoother den p kantene fr man mye finere og rettere kanter.

Smrkrem

For f en luftig smrkrem, er det viktig at smret er romtempert. Har du glemt ta ut smret i forkant, kan du varme den i mikroblgeren i noen f sekunder. Smret skal vre mykt men ikke rennende. Start med piske smret med en K visp i ca.5 minutter, til det blir helt hvitt. Grunnen er at du vil ha mest mulig luft inn i rren. Ellers vil det bare smake smr. Husk skrap ned p sidene s alt blir mikset sammen. Tilsett da melis i puljer og p lav hastighet s du ikke risikerer f en sky i ansiktet.
Etter hvert kan du ke hastigheten til det hyeste nr alt er blandet godt sammen, tilsett da gjerne smeltet sjokolade eller andre smaker du vil ha i smrkremen din. Smrkremer kan ogs fryses over lengre tid.

Hper dette innlegget hjalp litt, er det noen som lurer p noe s spr gjerne i kommentarfeltet s skal jeg svare s godt jeg kan.

- Tove

Steder man fr kjpt utstyr og diverse
Cacas
Kakeboksen
Kakebua

Slikkepott

SURPRISE KAKE

  • Skrevet 05.06.2017 klokka 18:33
  • Kategori: SELSKAP




Jeg fikk en utfordring av en kar som ville kjpe en liten gave og spurte om jeg ville bake en kake som et pske egg og legge gaven inni egget. Og da kom jeg p lage det med sjokoladebunn med Stratos smrkrem. Og den ble fraktet helt til Bergen :)

#jblombakst #helenorgebaker #baking #kaker #pskeegg #fondant

DPSKAKE TIL AMANDA




Innholdet i kaken var: Vaniljekake, salt karamellsaus, sjokolade/salt karamellsmrkrem.

Trukket med fondant.  

Tusen takk, Karen for at jeg fikk lage denne kaken til Amanda.

- Tove

#jblombakst #kaker #baking #helenorgebaker #dpskake #fondant

DPSKAKE TIL MATHEO

Innholdet i kaken var: Sjokoladekake, bringebrkrem, sjokoladesmrkrem.

Trukket med fondant.  

Tusen takk, Irmelin for at jeg fikk lage denne kaken til Matheo.

- Tove

#jblombakst #helenorgebaker #sjokoladekake #kaker #baking #dpskake

 

Tove Risanger

Jblom Bakst er et hjemmekonditori som lager smakfulle cupcakes og kaker til alle anledninger. For bestilling, send gjerne en melding p Facebook . Jeg holder til p Bleikemyr i Haugesund. I tillegg har jeg utsalg av cupcakes i cupcake vogn som str p parkeringsplassen i Karmsundgata Senteret/Meny. pningstid: Lrdag 11-18 Sndag 12-18 Registrert hos Mattilsynet Org nr: 920 429 785 Registrert i MVA

Siste innlegg

Bloggdesign