hits

Jåblom Bakst

www.jaablombakst.blogg.no

FORETAKET LEGGES NED

 • Skrevet 12.02.2018 klokka 08:27
 • Kategori: BLOGG

Hver uke baker jeg opptil 600-700 cupcakes og kaker inni mellom. Og jeg ser at siden jeg startet med utsalg av cupcakes i helgene har jeg måttet si nei til flere og flere kaker, på grunn av jeg har desverre ikke nok kapasitet til å utføre jobben. Det er rett og slett ikke nok timer i døgnet, noe jeg skulle ønske det var. For jeg elsker jobben min. Som mangen sikkert vet, er bedriften baby nummer 3. 

I det siste har det gått i papir arbeid, planlegging, sette nye mål for 2018-2019, og så for å legge ned bedriften. Nå har vi drevet Jåblom Bakst som enkeltpersonsforetak, snart i 2 år og syns at nå er det på tide å starte opp nytt under: 

Jåblom Bakst AS 

Så dette ser vi veldig frem til. 

- Tove

SALT KARAMELL

 • Skrevet 25.12.2017 klokka 19:45
 • Kategori: BLOGG

F

ÅRETS JULEMARKED PÅ RÅDHUSPLASSEN 2017

 • Skrevet 29.11.2017 klokka 11:35
 • Kategori: BLOGG


 


JULEMARKED PÅ RÅDHUSPLASSEN 2017!

Nå er vognen på plass på rådhusplassen.
I år skal jeg holde åpent hele perioden 🤶🏼
Torsdag 23.11 kl. 18:00-20:00
Fredag 24.11 kl. 16:00-20:00
Lørdag 25.11 kl. 11:00-18:00
Søndag 26.11 kl. 12:00-18:00
Lørdag 02.12 kl. 11:00-18:00
Søndag 03.12 kl. 12:00-18:00
Lørdag 09.12 kl. 11:00-18:00
Søndag 10.12 kl. 12:00-18:00

Velkommen!

ÅPNING AV CUPCAKEVOGNA!

 • Skrevet 06.11.2017 klokka 21:37
 • Kategori: BLOGG

Klikk innpå linken for å få med deg datoen :) 

https://www.facebook.com/events/804155806422451/

NÅ ER DEN ENDELIG HER!

 • Skrevet 01.10.2017 klokka 10:47
 • Kategori: BLOGG

Snik kikk på vognen! :) Nå står den på Karmsundgata Senter og venter på at jeg skal komme i gang. Følg med på facebook for oppdateringer angående åpningen!
Tusen takk Rico Gruppen As og Assist som har stått for jobben! Jeg er strålende fornøyd med resultatet! 

HØSTDAG PÅ KARMSUNDGATA SENTER FREDAG TIL LØRDAG

 • Skrevet 28.09.2017 klokka 22:28
 • Kategori: BLOGG

29. september kl. 12:00 til 30. september kl. 17:00

Det blir kjekke aktiviteter både inne og ute.
Salgsboder med kunsthåndverk og mat.
Halloweenverksted.

Jeg skal ha et tårn med store og små cupcakes med smaker som sjokolade, salt karamell, karamell med salte skruer, lakris med hint av salt karamell.
Priser:
Mini 20,- Store 30,- Jumbo 35,-
Betalingsmåter:
Kortterminal, kontanter.

Ta turen for en godbit :) 

CUPCAKE VOGN

 • Skrevet 22.09.2017 klokka 14:39
 • Kategori: BLOGG

Endelig er det i boks! Cupcake vognen min skal stå helt i fronten mot veien på Karmsundgata Senteret. Nå venter vi bare på at salgsvognen skal folieres. Og så er det visse ting som må på plass. Jeg skal opprette et arrangement på facebook når jeg har datoen klar. Så stay tuned alle sammen! 

Legger ut den første utkasten som jeg fikk av konsulenten. Gleder meg til sluttresultatet! 

#cupcake #kaker #jåblombakst #utsalg #baking #helenorgebaker #salgsvogn #karmsundgata 

MINI CUPCAKES TIL 1 ÅRS DAG

 • Skrevet 28.07.2017 klokka 20:32
 • Kategori: BLOGG


Vaniljebunn, saltkaramell

Sjokoladebunn, Oreo
 

NYBEGYNNER TIPS

 • Skrevet 05.06.2017 klokka 21:43
 • Kategori: BLOGG


 

Lenge har jeg tenkt å poste et innlegg med tips til nybegynnere, og det skal jeg prøve å gjøre så godt jeg kan. Viktig å huske på at dette er mine tips, da jeg er selvlært og ikke alle i kakebakeverden gjør det på samme måte, for det er utallige måter å gjøre ting på. Dette er hva jeg har funnet ut er lurt å gjøre, og å ikke gjøre..

Fondant vs marsipan.
Dette er noe som stadig vekker diskusjon blant kakebakere. Noen sverger til det ene og noen til det andre. Jeg har alltid likt bedre marsipan, men nå begynner jeg å like fondant bedre. Men fondant liker jeg best å jobbe med, pga den er så elastiske. 
Fondant er også allergivennelig siden det ikke inneholder nøtter slik som marsipan. Men når det gjelder smak, er det bare smak og behag. For eksempel syns jeg en bløtkake med vanlig krem er best med marsipan. Mens en sjokoladekake liker jeg best med fondant.
Når det er sagt, er det 2 ting som er viktig å vite om fondant for en nybegynner.
1. Når man bruker fondant, må man bruke melis og IKKE mel når man elter, knar inn farge eller modellerer. Bruker du mel blir fondanten seig og klissete. Til marsipan derimot kan du bruke mel eller maizenna.
2. Fondant reagerer med kremfløte, så krem av kremfløte funker dårlig under fondant. Når jeg bruker fondant til å trekke kakene mine, smører jeg opp kaken med smørkrem. Også når jeg har krem fyll så lager jeg en dik rundt, så krem fyllet ikke tyter ut på sidene.
Utstyr
Når man er nybegynner er det ikke mye utstyr man MÅ ha, men noen ting kunne jeg virkelig ikke klart meg uten.
1. Smoother


Dette BURDE man ha for å få lokket på kakene til  bli jevne og fine. Har du det ikke kan du fint bruke hendene, men når du først har prøvd en smoother, så går man ikke tilbake igjen.

2. Farge

Konditorfarge fra butikken er det VÆRSTE du kan bruke. Fargene blir ikke fine og blander du det i fondant, blir fondanten klissete og ekkel fordi du tilsetter væske.
Disse fargene fra Wilton er pastafarger og er tykke som gele i konsistensen og veldig konsentrert. Fondanten blir ikke klissete og du trenger knapt en dråpe for å få en fin farge. Du kan også farge smørkrem og andre kremer med disse. Husk at de setter fort farge, så lurt å bruke hansker om man skal farge fondant eller marsipan.

Hvordan gjør vi det?
For å trekke en kake med fondant, og få det til å se fint ut, er det viktig å vite hvordan vi setter sammen en kake, og hvordan vi smører den opp FØR vi trekker den. Kaken må være jevn både på toppen og kantene. Kaker som blir smørt opp med smørkrem legger jeg i fryseren i noen minutter så smørkremen får stivnet litt. Når man da smoother den på kantene får man mye finere og rettere kanter.

Smørkrem

For å få en luftig smørkrem, er det viktig at smøret er romtempert. Har du glemt å ta ut smøret i forkant, kan du varme den i mikrobølgeren i noen få sekunder. Smøret skal være mykt men ikke rennende. Start med å piske smøret med en K visp i ca.5 minutter, til det blir helt hvitt. Grunnen er at du vil ha mest mulig luft inn i røren. Ellers vil det bare smake smør. Husk å skrap ned på sidene så alt blir mikset sammen. Tilsett da melis i puljer og på lav hastighet så du ikke risikerer å få en sky i ansiktet.
Etter hvert kan du øke hastigheten til det høyeste når alt er blandet godt sammen, tilsett da gjerne smeltet sjokolade eller andre smaker du vil ha i smørkremen din. Smørkremer kan også fryses over lengre tid.

Håper dette innlegget hjalp litt, er det noen som lurer på noe så spør gjerne i kommentarfeltet så skal jeg svare så godt jeg kan.

- Tove

Steder man får kjøpt utstyr og diverse
Cacas
Kakeboksen
Kakebua

Slikkepott

HILS PÅ KAKEMONSEN!

 • Skrevet 15.04.2017 klokka 20:18
 • Kategori: BLOGGKakemonsen inneholder:
Vaniljekake, sjokoladesmørkrem

#jåblombakst #baking #monsterkake #vaniljekake #sjokolade

 

KURS MED PASCAL DUPUY

 • Skrevet 21.03.2017 klokka 19:11
 • Kategori: BLOGG

For en inspirerende dag det har vært. Kurset med Pascal var helt fantastisk. Med en gang jeg satte meg ned i stolen så fikk jeg sommerfugler i magen hehe Det er bare noe med at jeg har jo bare sett han på tv programmer og plutselig så er han rett foran meg. VELDIG spesielt.
Jeg tuller ikke når jeg sier at i løpet av kurset som varte ca 3.5 time, at han har gitt oss så mange gode tips og trikser innen dessert verden. Og han var like løyen som man er vant til å se han på skjermen. Han laget så mye godt og vi fikk smake på alt. Så nå er jeg utrolig gira på å eksperimentere nye smaker og jeg har allerede noen nye kaker og smaker in mind. Så stay tuned folkens.


Her setter han kokke lærlingene i arbeid hehe


Pascal var klar for en selfie han og ;)

#pascaldupuy #dessertkurs #kaker #jåblombakst #inspirerende #motiverende #lærerikt

  

JEG GLEDER MEG HELT SYKT!

 • Skrevet 20.03.2017 klokka 16:50
 • Kategori: BLOGG

Nå er det bare en dag igjen til jeg får drømmen min oppfylt! Helt siden jeg begynte å bake har jeg beundret denne mannen noe helt enormt. Jeg elsker mannens lidenskap til det han gjør og ikke minst den snåle personligheten hans. Han er virkelig en stor inspirasjon for meg. For noen uker siden da jeg stod og solgte cupcakes på Staalehuset, var det eieren som tipset meg om at jeg måtte melde meg på dessert kurset der selveste Pascal Dupuy skal holde på Karmsund vgs. Og om jeg var interessert i å være med på det. SELVFØLGELIG var jeg det sa jeg! Det er en gyllen mulighet for meg å kunne lære nye ting og utvikle meg innen det jeg holder på med. Tenk å få lære av selve mesteren! Det blir ikke bedre! 

Så i morgen kl.10.00 er jeg RÅ KLAR! 

#jåblombakst #dessertkurs #pascaldupuy

Tove Risanger

Jåblom Bakst er et hjemmekonditori som lager cupcakes og kaker til alle anledninger. For bestilling, send gjerne en melding på Facebook . Jeg holder til på Bleikemyr i Haugesund. Cupcake vognen min står på parkeringsplassen på Karmsundgata Senteret/Meny. Lørdag 12-18 Søndag 13-18 Registrert hos Mattilsynet Org nr: 917068372 Alle priser er inkludert mva

Siste innlegg

Bloggdesign