hits

Jblom Bakst AS

www.jaablombakst.blogg.no

HVEM ER PERSONEN BAK DISKEN?

  • Skrevet 05.04.2018 klokka 13:08
  • Kategori: BLOGG
Jeg tenkte jeg ville skrive litt om meg selv og hvordan Jblom Bakst startet, siden det er en del folk som kommer i luken og faktisk spr om det er jeg som er bakeren/eieren. Ogs er det veldig koselig og personlig etter hvert flere og flere referer til navnet mitt, det syns jeg er veldig kjekt!
(P bildet var jeg faktisk noen mneder p vei med minstemann.)

Jeg heter Tove Risanger, fdt i 1987 og oppvokst i Haugesund.
Etter ungdomskolen (Haraldsvang), skte jeg p Salg og service og kom inn p Vardafjell vgs. Der gikk jeg i to r og fikk lreplass hos lille Rema 1000 Kvala. I 2007 fikk jeg fagbrev i butikkfag. Jeg trivdes s godt med jobbe innen salg og service at jeg fortsatte jobbe der frem til 2017. I mellom tiden har jeg ogs hatt to permisjoner.

I 2013 var jeg gravid og var hjemme i permisjon med min frste snn. Midt i den tiden som skulle vre den kjekkeste tiden i mitt liv, var det s mye negative ting som skjedde rundt meg, som gjorde at alt ble forferdelig tungt og det dela mye av gleden  vre nybakte foreldre, bestemte jeg meg for ta et valg. Melde meg ut av alt det negative. Jeg ville ikke vre en del av det. En annen ting som gjorde at jeg klarte komme meg gjennom, var holde meg opptatt med det liker best, nemlig hndarbeid.
Jeg sydde, heklet, laget alt slags ting, og hadde et stort hobbyrom til og med, s jeg kunne f vre s kreative som jeg bare orket. (bare spr mannen min) hehe  
Men! Plutselig en dag fikk jeg det helt for meg begynte bake! En av de viktigste sttte menneskene rundt meg da, var min snille svigermor. Jeg hadde nettopp gtt til innkjp av en kjkkenmaskin, og visste ikke helt i starten hva jeg skulle lage med den. Da kom hun med en gammel oppskrift som hun har hatt siden hun var liten. 1, 2, 3 boller.  De bollene ble s himla luftige og gode, det var da jeg ble frelst. Etter det fikk jeg cravings p boller annen hver uke. 

S da begynte denne reisen. Jeg bakte og bakte i de ti mnedene jeg var hjemme. Testet ut litt forskjellige smaks kombinasjoner. Laget kaker som jeg aldri hadde laget fr. Jeg fant ut fort at dette ga meg positiv energi, og i kake verden er det uendelig med rom for kreativitet. S det passet meg veldig bra kan man si.
Venner, bekjente spredde fort rykter om kakene mine, og etter hvert da det ble mange foresprsel mtte vi tenke andre baner. Mannen og meg diskuterte om vi skulle satse p starte bedrift, utenom butikk jobben min. For etter hvert det ble stort kunne jeg ikke fortsette bake uten eget sertifisert kjkken.
Da gikk vi for det! Ikke nok med det, men alle rommene nede i halve delen av huset kom mer og mer til sin rette da vi tegnet det opp. Som om rommene bare ventet til bli pusset opp for bli til drive et konditori. Hobby rommet ble til kjkkenet. Det passet  jo helt perfekt med de store vinduene i rommet som forbikjrende kunne se kjkkenet. Og navnet p bedriften kom faktisk mannen min p da vi satt og grublet. Gaten vi bor i heter Jblomvegen.

I 2017 etter permisjon nummer to var over, skjnte jeg fort at n var jeg klar til satse fullt p bedriften og gi slipp p den trygge jobben jeg har hatt i 12 r. For samme mned kom jeg p tanken om selge cupcakes fra en st liten cupcakevogn. Kun i helgene. Noe som gjr det enda mer sikrere for min egen del og kjekkere vre synlig med det jeg lager. Og da med et tungt hjerte takket jeg for meg for de kjekke rene jeg hadde hatt p Rema. Jeg har vokst lrt utrolig mye i butikk jobben som har formet meg til den personen jeg er i dag.
Og etter at cupcakevognen ble til, har resten vrt et eventyr. <3

En av grunnene som gjr dette ekstra kjekt drive, er hver uke str jeg og baker p kjkkenet, og til helgen str jeg selv og setter cupcakesene i disken. Nr det kommer folk i luken enten om det er kjente eller nye fjes. Som er s gira og sier at de har ventet til det skulle bli helg for kjpe cupcakes! Og gr med et smil rundt munnen. At jeg har laget noe som gleder mange. Det gir meg en fantastisk god flelse. 
Noe jeg setter s stor pris p. Alle tilbakemeldinger, at s mange tar seg tid til legge igjen en kommentar og sprer gode ord om lille bedriften min er... Jeg har ikke ord for det. Tusen takk...

Klem Tove
 
Litt bildedryss fra oppstarten...
 

Hobbyrommet
 

S begynte rivingen.
 

AMUNDSEN SPESIAL KAFFE

  • Skrevet 14.03.2018 klokka 00:26
  • Kategori: BLOGG

Siden det er s mange som etterspr etter kaffe, skal jeg tilby n nykvernet Spesial kaffe fra Amundsen i cupcake vognen ☕️☕️

25,-

#jblombakst #kaffe #amundsenspesial #coffie #kaffebnner #cupcakevogn #Karmsund #Haugesund #helg
 

FORETAKET LEGGES NED

  • Skrevet 12.02.2018 klokka 08:27
  • Kategori: BLOGG

Hver uke baker jeg opptil 600-700 cupcakes og kaker inni mellom. Og jeg ser at siden jeg startet med utsalg av cupcakes i helgene har jeg mttet si nei til flere og flere kaker, p grunn av jeg har desverre ikke nok kapasitet til utfre jobben. Det er rett og slett ikke nok timer i dgnet, noe jeg skulle nske det var. For jeg elsker jobben min. Som mangen sikkert vet, er bedriften baby nummer 3. 

I det siste har det gtt i papir arbeid, planlegging, sette nye ml for 2018-2019, og s for legge ned bedriften. N har vi drevet Jblom Bakst som enkeltpersonsforetak, snart i 2 r og syns at n er det p tide starte opp nytt under: 

Jblom Bakst AS 

S dette ser vi veldig frem til. 

- Tove

SALT KARAMELL

  • Skrevet 25.12.2017 klokka 19:45
  • Kategori: BLOGG

F

RETS JULEMARKED P RDHUSPLASSEN 2017

  • Skrevet 29.11.2017 klokka 11:35
  • Kategori: BLOGG


 


JULEMARKED P RDHUSPLASSEN 2017!

N er vognen p plass p rdhusplassen.
I r skal jeg holde pent hele perioden 🤶🏼
Torsdag 23.11 kl. 18:00-20:00
Fredag 24.11 kl. 16:00-20:00
Lrdag 25.11 kl. 11:00-18:00
Sndag 26.11 kl. 12:00-18:00
Lrdag 02.12 kl. 11:00-18:00
Sndag 03.12 kl. 12:00-18:00
Lrdag 09.12 kl. 11:00-18:00
Sndag 10.12 kl. 12:00-18:00

Velkommen!

PNING AV CUPCAKEVOGNA!

  • Skrevet 06.11.2017 klokka 21:37
  • Kategori: BLOGG

Klikk innp linken for f med deg datoen :) 

https://www.facebook.com/events/804155806422451/

N ER DEN ENDELIG HER!

  • Skrevet 01.10.2017 klokka 10:47
  • Kategori: BLOGG

Snik kikk p vognen! :) N str den p Karmsundgata Senter og venter p at jeg skal komme i gang. Flg med p facebook for oppdateringer angende pningen!
Tusen takk Rico Gruppen As og Assist som har sttt for jobben! Jeg er strlende fornyd med resultatet! 

HSTDAG P KARMSUNDGATA SENTER FREDAG TIL LRDAG

  • Skrevet 28.09.2017 klokka 22:28
  • Kategori: BLOGG

29. september kl. 12:00 til 30. september kl. 17:00

Det blir kjekke aktiviteter bde inne og ute.
Salgsboder med kunsthndverk og mat.
Halloweenverksted.

Jeg skal ha et trn med store og sm cupcakes med smaker som sjokolade, salt karamell, karamell med salte skruer, lakris med hint av salt karamell.
Priser:
Mini 20,- Store 30,- Jumbo 35,-
Betalingsmter:
Kortterminal, kontanter.

Ta turen for en godbit :) 

CUPCAKE VOGN

  • Skrevet 22.09.2017 klokka 14:39
  • Kategori: BLOGG

Endelig er det i boks! Cupcake vognen min skal st helt i fronten mot veien p Karmsundgata Senteret. N venter vi bare p at salgsvognen skal folieres. Og s er det visse ting som m p plass. Jeg skal opprette et arrangement p facebook nr jeg har datoen klar. S stay tuned alle sammen! 

Legger ut den frste utkasten som jeg fikk av konsulenten. Gleder meg til sluttresultatet! 

#cupcake #kaker #jblombakst #utsalg #baking #helenorgebaker #salgsvogn #karmsundgata 

MINI CUPCAKES TIL 1 RS DAG

  • Skrevet 28.07.2017 klokka 20:32
  • Kategori: BLOGG


Vaniljebunn, saltkaramell

Sjokoladebunn, Oreo
 

NYBEGYNNER TIPS

  • Skrevet 05.06.2017 klokka 21:43
  • Kategori: BLOGG


 

Lenge har jeg tenkt poste et innlegg med tips til nybegynnere, og det skal jeg prve gjre s godt jeg kan. Viktig huske p at dette er mine tips, da jeg er selvlrt og ikke alle i kakebakeverden gjr det p samme mte, for det er utallige mter gjre ting p. Dette er hva jeg har funnet ut er lurt gjre, og ikke gjre..

Fondant vs marsipan.
Dette er noe som stadig vekker diskusjon blant kakebakere. Noen sverger til det ene og noen til det andre. Jeg har alltid likt bedre marsipan, men n begynner jeg like fondant bedre. Men fondant liker jeg best jobbe med, pga den er s elastiske. 
Fondant er ogs allergivennelig siden det ikke inneholder ntter slik som marsipan. Men nr det gjelder smak, er det bare smak og behag. For eksempel syns jeg en bltkake med vanlig krem er best med marsipan. Mens en sjokoladekake liker jeg best med fondant.
Nr det er sagt, er det 2 ting som er viktig vite om fondant for en nybegynner.
1. Nr man bruker fondant, m man bruke melis og IKKE mel nr man elter, knar inn farge eller modellerer. Bruker du mel blir fondanten seig og klissete. Til marsipan derimot kan du bruke mel eller maizenna.
2. Fondant reagerer med kremflte, s krem av kremflte funker drlig under fondant. Nr jeg bruker fondant til trekke kakene mine, smrer jeg opp kaken med smrkrem. Ogs nr jeg har krem fyll s lager jeg en dik rundt, s krem fyllet ikke tyter ut p sidene.
Utstyr
Nr man er nybegynner er det ikke mye utstyr man M ha, men noen ting kunne jeg virkelig ikke klart meg uten.
1. Smoother


Dette BURDE man ha for f lokket p kakene til  bli jevne og fine. Har du det ikke kan du fint bruke hendene, men nr du frst har prvd en smoother, s gr man ikke tilbake igjen.

2. Farge

Konditorfarge fra butikken er det VRSTE du kan bruke. Fargene blir ikke fine og blander du det i fondant, blir fondanten klissete og ekkel fordi du tilsetter vske.
Disse fargene fra Wilton er pastafarger og er tykke som gele i konsistensen og veldig konsentrert. Fondanten blir ikke klissete og du trenger knapt en drpe for f en fin farge. Du kan ogs farge smrkrem og andre kremer med disse. Husk at de setter fort farge, s lurt bruke hansker om man skal farge fondant eller marsipan.

Hvordan gjr vi det?
For trekke en kake med fondant, og f det til se fint ut, er det viktig vite hvordan vi setter sammen en kake, og hvordan vi smrer den opp FR vi trekker den. Kaken m vre jevn bde p toppen og kantene. Kaker som blir smrt opp med smrkrem legger jeg i fryseren i noen minutter s smrkremen fr stivnet litt. Nr man da smoother den p kantene fr man mye finere og rettere kanter.

Smrkrem

For f en luftig smrkrem, er det viktig at smret er romtempert. Har du glemt ta ut smret i forkant, kan du varme den i mikroblgeren i noen f sekunder. Smret skal vre mykt men ikke rennende. Start med piske smret med en K visp i ca.5 minutter, til det blir helt hvitt. Grunnen er at du vil ha mest mulig luft inn i rren. Ellers vil det bare smake smr. Husk skrap ned p sidene s alt blir mikset sammen. Tilsett da melis i puljer og p lav hastighet s du ikke risikerer f en sky i ansiktet.
Etter hvert kan du ke hastigheten til det hyeste nr alt er blandet godt sammen, tilsett da gjerne smeltet sjokolade eller andre smaker du vil ha i smrkremen din. Smrkremer kan ogs fryses over lengre tid.

Hper dette innlegget hjalp litt, er det noen som lurer p noe s spr gjerne i kommentarfeltet s skal jeg svare s godt jeg kan.

- Tove

Steder man fr kjpt utstyr og diverse
Cacas
Kakeboksen
Kakebua

Slikkepott

HILS P KAKEMONSEN!

  • Skrevet 15.04.2017 klokka 20:18
  • Kategori: BLOGG



Kakemonsen inneholder:
Vaniljekake, sjokoladesmrkrem

#jblombakst #baking #monsterkake #vaniljekake #sjokolade





 

KURS MED PASCAL DUPUY

  • Skrevet 21.03.2017 klokka 19:11
  • Kategori: BLOGG

For en inspirerende dag det har vrt. Kurset med Pascal var helt fantastisk. Med en gang jeg satte meg ned i stolen s fikk jeg sommerfugler i magen hehe Det er bare noe med at jeg har jo bare sett han p tv programmer og plutselig s er han rett foran meg. VELDIG spesielt.
Jeg tuller ikke nr jeg sier at i lpet av kurset som varte ca 3.5 time, at han har gitt oss s mange gode tips og trikser innen dessert verden. Og han var like lyen som man er vant til se han p skjermen. Han laget s mye godt og vi fikk smake p alt. S n er jeg utrolig gira p eksperimentere nye smaker og jeg har allerede noen nye kaker og smaker in mind. S stay tuned folkens.


Her setter han kokke lrlingene i arbeid hehe


Pascal var klar for en selfie han og ;)

#pascaldupuy #dessertkurs #kaker #jblombakst #inspirerende #motiverende #lrerikt

 



 

JEG GLEDER MEG HELT SYKT!

  • Skrevet 20.03.2017 klokka 16:50
  • Kategori: BLOGG

N er det bare en dag igjen til jeg fr drmmen min oppfylt! Helt siden jeg begynte bake har jeg beundret denne mannen noe helt enormt. Jeg elsker mannens lidenskap til det han gjr og ikke minst den snle personligheten hans. Han er virkelig en stor inspirasjon for meg. For noen uker siden da jeg stod og solgte cupcakes p Staalehuset, var det eieren som tipset meg om at jeg mtte melde meg p dessert kurset der selveste Pascal Dupuy skal holde p Karmsund vgs. Og om jeg var interessert i vre med p det. SELVFLGELIG var jeg det sa jeg! Det er en gyllen mulighet for meg kunne lre nye ting og utvikle meg innen det jeg holder p med. Tenk f lre av selve mesteren! Det blir ikke bedre! 

S i morgen kl.10.00 er jeg R KLAR!



 

#jblombakst #dessertkurs #pascaldupuy

Tove Risanger

Jblom Bakst er et hjemmekonditori som lager smakfulle cupcakes og kaker til alle anledninger. Nettbutikk: www.jaablombakst.com pningstid i cupcake vogn i Karmsundgata/Meny: Lrdag 11-18 Sndag 12-18 Registrert hos Mattilsynet Org nr: 920 429 785 Registrert i MVA

Siste innlegg

Bloggdesign